20 april 2023

Semesterplanering på ett smart sätt

Semestern är en tid att koppla av och njuta av livet.

Att planera en semester för ett företag kan vara en utmaning. Men med en smart semesterplanering kan du se till att verksamheten fortsätter att fungera smidigt och att dina medarbetare får den vila de behöver. I detta inlägg kommer vi att ge dig praktiska tips och råd för hur du kan optimera din semesterplanering på företaget, för att säkerställa en effektiv och problemfri semester för personalen.

Skapa en planeringsgrupp

Att ha ett team som är ansvariga för att planera semestern kan hjälpa till att fördela arbetsuppgifter och se till att ingenting glöms bort under semestern.

Fastställ företagets semesterperiod

Innan du börjar planera semestern är det viktigt att fastställa vilken period som gäller för företagets semester. Tänk på faktorer som verksamhetens behov, anställdas önskemål och eventuella högtider.

Kommunicera med personalen

Se till att kommunicera med dina anställda om företagets semesterperiod och instruktioner för att ansöka om ledighet. Detta kan inkludera en deadline för att ansöka om ledighet och eventuella begränsningar för hur många anställda som kan ta ledigt samtidigt.

Fördela arbetsuppgifter

Se till att fördela arbetsuppgifterna under semestern för att undvika överbelastning och säkerställa att verksamheten fortsätter att fungera smidigt. Detta kan innebära att tillfälligt anställa vikarier eller dela upp arbetsuppgifter för de som arbetar under semesterperioden.

🛑 No More Excel

Vi vet att många fortfarande använder Excel till semesterplanering. Men det finns bättre alternativ, som förenklar för medarbetare att ansöka om ledighet och spara tid för ledare som planerar. Med  modern frånvarorapportering kan företaget spara tid och pengar för alla medarbetare.

Semesterplanering i Easy Staff

Med frånvarohantering i Easy Staff får ni en överblick på företagets frånvaro i kalendern. Personalen skickar ledighetsansökan och får svar i appen av teamledare/chef som snabbt beviljar eller nekar via push-notiser. 

Semesterplanering Easy Staff

För medarbetare:
✔ Skicka enkelt semesteransökan
✔ Registrera tjänsteresa och distansarbete
✔ Anmäla sjukfrånvaro & VAB
✔ Få svar direkt i appen

För chef & ledare:
✔ Få notis vid frånvaro och ansökan om ledighet
✔ Läs kommentar från medarbetare
✔ Semesterplanering i vecko, månad eller 60 dagars-vy
✔ Bevilja eller neka i appen eller webbappen

Trevlig semester! 🌞

 

Upptäck fördelar med Easy Staff

Testa gratis i 14 dagar