25 augusti 2023

6 tips till ditt veckobrev

Förbättra kommunikation med dina medarbetare genom att skapa veckobrev som verkligen fångar deras intresse. Här kommer 6 enkla tips som hjälper dig att skriva veckobrev som sticker ut.

Kommunicera personligt

Ett effektivt veckobrev bör vara kort, ärligt och personligt. Sträva efter att inte ta mer än 10-15 minuter för att sammanställa det. Utmana dig själv att visa din mänskliga sida genom att börja med några rader om händelser utanför arbetsplatsen.

Skriv till medarbetarna

Fokusera på information som dina medarbetare faktiskt vill veta. Anpassa innehållet för att möta deras behov och intressen istället för att enbart skriva det du vill kommunicera. Vet du inte vad dom vill veta? Fråga! 😊

Struktur och kontinuitet

Använd 2-3 rubriker eller sektioner i ditt veckobrev för att underlätta läsningen för dina medarbetare samt för att göra det enklare för dig själv att skriva innehållet. Skickar du veckobrev ska det vara ett "veckobrev" som faktiskt publiceras varje vecka. Att upprätthålla en regelbunden takt visar på ditt engagemang och skapar förväntan bland dina medarbetare.

Reflektera och följ upp

Ta en stund att blicka tillbaka på tidigare nyhetsbrev. Finns det ämnen som kan följas upp och skrivas om igen? Utvärdera resultaten av tidigare åtgärder och initiativ. Dela dessa insikter med dina medarbetare för att visa transparens och en vilja att ständigt förbättras.

Engagera dina medarbetare

Lägg till roliga saker som frågor om kommande aktiviteter, eller frågor där medarbetarna kan säga vad de tycker, eller små tävlingar. När folk kan vara med och göra saker blir de mer intresserade och engagerade.

Missa ingen

Se till att du inte missar att skicka till någon. Extrapersonal, konsulter eller personal utan en mail behöver också engageras!

Då kan du med fördel använda Easy Staffs personalapp som kommunikationsverktyg, där kan du skicka ut information till alla eller utvalda team och slå på kommentarsfunktion på dina inlägg. Enkelt och snabbt i mobilen eller på datorn.

Personalen får direkt en push-notis och kan logga in med BankID för att läsa information och nyhetsbrev. Ingen mailadress eller lösenord behövs.

 

Upptäck fördelar med Easy Staff

Testa gratis i 14 dagar